Descriere
Cu această narațiune ce ne face să penetrăm în fascinanta cultură amerindiană a secolului al 17-lea, Daniel Meurois ne oferă o mărturie ce vorbește inimilor celor ce aspiră la o spiritualitate spontană, deschisă și fără vârstă.
Folosindu-se încă o dată de capacitatea sa naturală de investigare a Memoriei Universului – Akasha – ne invită să-l urmăm de-a lungul parcursului excepțional al unui „șaman vindecător” din regiunea Marilor Lacuri canadiene, într-un timp în care misionarii creștini făceau orice pentru a-și impune credința lor.
Această operă este unică pentru că se situează în punctul de întâlnire dintre două culturi cunoscute a fi ireconciliabile și pentru că relatează experiențe transcedentale într-o natură încă virgină cu imersiuni fuzionale în conștiința animală.
Lupte fratricide, jafuri, epidemii și deportări alternează cu căutarea viziunilor, cu ritualurile de conexiune cu Strămoșii și cu iluminări fulgurante ale conștiinței pentru a construi o învățătură care hrănește sufletul.
Emoționantă și intrigantă, această narațiune ca o frescă, aduce intensitatea unei autentice inițieri propusă întregii noastre societăți aflată în nevoia de regăsire a Sacralității Vieții.
Un imn veritabil dedicat Mamei-Pământ dar și respectului tuturor culturilor, Șamanul și Christul ne indică foarte clar calea salvatoare a unei posibile întoarceri la Sursă.
În civilizația noastră care deabia începe să devină conștientă de rătăcirile sale și de necesitatea de a redescoperi o sacralitate fundamentală fără dogmă sau frontiere, această carte – în legătură directă cu prezentul nostru – este o reală invitație de a se redresa, de a se uimi apoi de a iubi.
Cuprins
Înainte de toate
Capitolul I: În jurul anului 1630
Capitolul II: Sigiliul Ursului
Capitolul III: Primii paşi de bărbat
Capitolul IV: La sosirea primelor dropii
Capitolul V: Spre clanul Corzii
Capitolul VI: Secretul Fratelui Linx
Capitolul VII: Pe cărarea copacilor care vorbesc
Capitolul VIII: O călătorie atât de lungă
Capitolul IX: Baston
Capitolul X: Cântecul Vântului
Capitolul XI: Zile de ceaţă
Capitolul XII: O escală la Accomack
Capitolul XIII: Cinci degete pentru a face o mână
Capitolul XIV: Între teamă şi exaltare
Capitolul XV: Prin graţia Stellei Maris
Capitolul XVI: Inipi
Capitolul XVII: Către lacul Nipissing
Capitolul XVIII: Semnul Toiagului-Mamă
Capitolul XIX: Vâltoarea Marelui Mister
Anexă: Cum a fost scrisă această carte?
Postfaţa editorului
Autor a peste 40 de cărți dintre care multe sunt bestseller, Daniel Meurois nu mai are nevoie, practic, de prezentare. Pentru cei care încep să descopere munca sa, să spunem că este, cu siguranță, scriitorul francofon cel mai citit și apreciat, începând din anul 1980, în domeniul căutării spirituale dincolo de dogme. Cele 180 de traduceri ale operelor sale răspândite în lume prin intermediul a numeroase limbi, fac cu siguranță din acest autor unul din pionierii Noii Conștiințe, un martor care explorează cu îndrăzneală universul spiritului, rămânând în același timp în contact cu realitățile lumii noastre. Daniel Meurois trăiește în prezent în apropierea orașului Québec, unde își continuă, fără odihnă, munca de deschidere a inimilor prin opera literară cizelată și unică, seminariile și conferințele sale.
Peste comenzi de 250 ron aveți transport gratuit.
Pentru a vă mulțumi de susținerea voastră, pentru orice comandă direct de la noi primiți cadou un CD virtual cu 5 meditații cu muzică, care să vă inspire și reconecteze cu interiorul vostru.
Recenzii
‘Pentru mine Șamanul și Christul este cartea cea mai “prietenoasă” dintre cele scrise de Daniel Meurois și traduse în limba română la Editura Solisis. Mă transportă în natură, mă regăsesc în multe dintre pasaje și scene. Cred că am citit-o în doar câteva zile, m-a captivat chiar de la primele pagini. De atunci, am făcut-o cadou mai multor prieteni și am pus mereu semnul de carte la acest pasaj: “Inima ta caută perfecțiunea… dar perfecțiunea absolută nu există și nu va exista niciodată pentru că interzice orice evoluție…”‘ Codruța
‘Șamanul și Christul este o carte de împuternicire, regăsire, reamintire… despre credința în noi inșine și în cei de dinaintea noastră… ca esență… ca repere… ca spirite care locuiesc trupuri vremelnice… despre reconectarea cu noi înșine mai ales în momentele de schimbare a paradigmelor… și nu în ultimul rând, despre responsabilitatea de a ne susține cu bucurie, iubire și înțelegere, pe noi înșine și pe cei de lângă noi… Mulțumesc Rada Pantea, mulțumesc Solisis…‘ Oana
Recenzii
Nu există recenzii până acum.